Kennisbank

Kennisbank beschrijving

Hoe forceer ik SSL / HTTPS in een .htaccess bestand? Print

• 1

Opzoek hoe forceer ik SSL / HTTPS in een .htaccess bestand?

Dan zit je hier goed!

Wanneer er een SSL certificaat gekoppeld wordt aan jouw Webhosting dan is het internetverkeer naar jouw website niet standaard via https://. Met een .htaccess bestand kan je dit forceren. Zo wordt het http:// verkeer omgezet naar https:// en is er sprake van een beveiligde verbinding.

Stap 1: Ga naar jouw Direct-Admin paneel.

Stap 2: Ga naar Your Account -> File Manager -> public_html -> .htaccess

Image from Gyazo

Stap 3: Voeg de rewrite code toe aan het .htaccess bestand.

rewrite-code :

RewriteEngine OnRewriteCond %{HTTPS} !=onRewriteRule ^ https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301]

Image from Gyazo

Stap 4: Zet Force SSL op yes.

Image from Gyazo

Stap 5: U bent klaar en als het goed is is uw SSL / HTTPS Geforceerd en werkt het op uw website. (Let op het kan tot 5 minuten duren voor dat het geforceerd is)

Lukt het niet? Maak dan even een ticket aan op de website.

Edit