Hoe configureer ik mijn bungeecord?

Wat is een bungeecord server?

BungeeCord is een "proxy" serversoftware die het mogelijk maakt om meerdere Minecraft-servers op een manier te "verbinden" dat je kunt teleporteren tussen de servers, maar toch maar 1 IP  in te vullen.

Wat heb ik nodig?

-  1 of meer minecraft servers

-  Bungeecord server

Hoe koppel ik servers aan mijn bungeecord?

Stap 1:    Ga naar het gamepaneel

Stap 2:    Klik uw bungeecord server aan

Stap 3:    Klik bovenaan op “Configuratie”

Stap 4:    Klik op de rij eronder op BungeeCord

Stap 5:    Nu heeft u een overzicht met al uw servers, klik op de server die u wilt koppelen.

Stap 6:    Klik op doorgaan, en daarna op OK

Stap 7:    De server is nu gekoppeld aan de bungeecord, enkel is er nog enige configuratie nodig.

Hoe configureer ik mijn bungeecord?

Stap 1:    Ga naar het gamepaneel

Stap 2:    Klik uw bungeecord aan

Stap 3:    Klik bovenaan op “Beheer”

Stap 4:    Klik links op “File Management”

Stap 5:    U bent nu bij de bestanden van de bungeecord server, klik op “config.yml”

Stap 6:    U zit nu in de config, zoek de regel waar “servers” staat en daaronder allemaal servers staan (Foto 1 Pijl 1)

Stap 7:    Zoek de naam van uw hoofdserver in dit geval nemen we server25041 (Foto 1 pijl 2)

Stap 8:    Vindt nou de regel waar staat “priorities:” en verander lobby naar de naam die je als hoofdserver wou, server25041 in dit geval (foto 1 pijl 3)

Stap 9:    Restart uw server, u kunt uw gekoppelde server(s) joinen via het bungeecord ip, u kunt naar de andere server(s) toe met “/server (naam)”